nebo řez.
Záleží jako formu použijete a hotový výrobek upravíte. Já radši tu snadnější, fofr verzi.
A celý postup je úžaně snadný. Potřebovala jsem něco na snídani, tak jsem se pustila do řezů. Díky ořechům je dort chuťově úžasný, já je nasekala fakt na velké kousky, takže mrkváč je pěkně vysoký a nadýchaný, místy krapet drolivý. Příště uberu cukr a přidám víc mrkve.
Recept na hrnkový mrkvový koláč
Korpus
2 hrnky hnědého cukru
4 vejce
1 hrnek olivového oleje
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek hladké mouky
3 lžičky skořice
Prášek do pečiva
Špetka soli
1 hnek nakrájených vlašských ořechů
3 hrnky jemně nastrouhané mrkve
Poleva
Máslo 100 g
Mascarpone 250 g
Citronová kůra 1 lžička
Moučkový cukr 2 lžíce
Postup
Všechny suché ingredience smíchat v míse. Ve druhé šlehačem napěnit cukr, vajíčka a olivový olej. Přidat smíchanou mouku. Nakonec vmíchat ořechy a mrkev. Hotovo a pečeme. 150 – 180 °C 1 a 1/2 hodiny.
Grémík
Vyšleháme pořádně máslo s mascarpone, přidáme citronovou kůru a cukr. Nanášíme na upečený, zchladlý dort. Skladujeme v lednici.
Dobrou chuť!