Jarní prázdniny, do toho antibiotika a zánět horních cest dýchacích, ze kterého se nakonec vyklubal covid. Ale už jsem zpátky! V posledním čísle časopisu Food jsem zahlédla fotku koblížků od @bududub a vzpomněla si na rychlé tvarohové vdolečky, co jsme dělávali doma a už dlouho neproběhly, přitom taková dobrota! Tak jsem je tentokrát předělala na mini koblížky, ale na blogu najdete i tu původní vdolečkovou verzi.


Ingredience

250 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
250 g měkkého tvarohu (ve vaničce, polotučný)
2 vejce 


Postup 

V míse smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme tvaroh a rozšlehaná vajíčka, vypracujeme měkké, lepivé těsto. Lžičkou ukrajujeme malé kousky a v pomoučněných dlaních rychle vyválíme malé kuličky. 

V hlubokém rendlíku si rozpálíme olej (nešetříme jím, koblížky musí tzv. plavat) a kuličky smažíme dozlatova, trvá to jen pár minut a během smažení se lehce nafouknou. Podáváme je ihned, nejlepší jsou ještě teplé, obalované ve skořicovém cukru nebo s meruňkovou marmeládou.